Днями у Каневі проходив Всеукраїнський молодіжний мистецький форум “Кобзареві джерела”. Головні організатори форму: Республіканський культурно-освітній центр “Молодь України” і Канівський коледж культури і мистецтв. Захід проходив також за сприянням Міністерства молоді та спорту України, Черкаської обласної держадміністрації, Канівської міської ради, ПАТ “Укргідроенерго”, КНУ ім.Т.Шевченка. В рамках проекту проводилися тематичні інформаційно-освітні зустрічі учасників форуму з студентами та старшокласниками навчальних закладів міста Канів, презентація виробів декоративно-ужиткового мистецтва молоді “Декоративно-ужиткове мистецтво України”, творчі майстер-класи тощо. Там приймало участь більш ніж 30 учасників. Серед них були: вокалісти, інструментали, хореографи тощо. Представляли учасники свої вищі заклади: НПУ ім. М. П. Драгоманова, СумДПУ ім. А. С. Макаренка, Київська муніципальна академія естрадного та циркового мистецтва тощо. Наталія Комлик представляла наш університет, і виконувала пісню Океан Ельзи " І я на небі".
Гастро Паб Wine&Meat, що знаходиться за адресою м. Суми, вул. Роменська 116, – це заклад із вишуканим і великим меню (включаючи екзотичні види мʼяса, оригінальну подачу, кілька видів гарніру і т. д.). Саме тут є можливість покуштувати вишукані страви з м’яса, зокрема, стейки із хоспера, приготовані із мармурної яловичини, запиваючи їх освіжаючими напоями. Минулого тижня. студенти 919 групи (спеціальність «Туризм») Навчально-наукового інституту фізичної культури разом зі ст. викладачем, к. н з фв. і с. Максименко Л. М. мали можливість провести практичне заняття оглядового характеру із предмету «Вступ до фаху» (розділ «Заклади харчування») у Гастро Пабі Wine&Meat, що спеціалізується на елітному приготуванні м’ясних страв, а інтер’єр гармонічно доповнює тематичну атмосферу. До уваги студентів було представлено шеф-поваром цікаву міні-лекцію щодо критеріїв вибору м’яса і технологію приготування страв. Досить цікавою була розповідь і про асортимент напоїв та особливості підбору посуду. Висловлюємо щиру вдячність адміністрації та всьому персоналу, який працював у цей день на зміні.
У жовтні, студенти 919 групи (спеціальність «Туризм») Навчально-наукового інституту фізичної культури разом зі ст. викладачем, к. н з фв. і с.Максименко Л. М. мали можливість провести практичне заняття оглядового характеру із предмету «Вступ до фаху» (розділ «Готельно-ресторанний сервіс») на базі готельно-ресторанного комплексу «Здибанка», що розташований в м. Суми на березі р. Псел поруч із пляжем. У готелі нам показали комфортабельні номери євростандарту, а також ресторан європейської і української кухні, кафе-піцерію на першому поверсі (справжня італійська піца з дровʼяної печі) та великий вибір кондитерських виробів.
Висловлюємо щиру подяку адміністрації та всьому персоналу, який працював у цей день на зміні.
4-5 жовтня 2019 року Національий університет фізичного виховання і спорту України приймав гостей І Міжнародної науково-практичної конференції Ерготерапія: нова професія для сучасної системи реабілітації в Україні", яку відвідали доценти кафедри здоровя, фізичної терапії, реабілітації та ерготерапії Олександр Миколайович Звіряка, Яна Миколаївна Копитіна та старший викладач кафедри Ольга Володимирівна Лянна. Робота конференції відбувалась у секціях "Неврологія", "Педіатрія", "Освіта та розвиток професії", "Міждисциплінарна співпраця", "Різні сфери практики ерготерапевта", у яких було задіяно близько 350 фахівців даної галузі. Доповідачі із США, Великої Британії, Румунії, Росії, Філіпін на України зробили програму насиченою та корисною.