Всеукраїнський молодіжний мистецький форум “Кобзареві джерела”

Днями у Каневі проходив Всеукраїнський молодіжний мистецький форум “Кобзареві джерела”. Головні організатори форму: Республіканський культурно-освітній центр “Молодь України” і Канівський коледж культури і мистецтв. Захід проходив також за сприянням Міністерства молоді та спорту України, Черкаської обласної держадміністрації, Канівської міської ради, ПАТ “Укргідроенерго”, КНУ ім.Т.Шевченка. В рамках проекту проводилися тематичні інформаційно-освітні зустрічі учасників форуму з студентами та старшокласниками навчальних закладів міста Канів, презентація виробів декоративно-ужиткового мистецтва молоді “Декоративно-ужиткове мистецтво України”, творчі майстер-класи тощо. Там приймало участь більш ніж 30 учасників. Серед них були: вокалісти, інструментали, хореографи тощо. Представляли учасники свої вищі заклади: НПУ ім. М. П. Драгоманова, СумДПУ ім. А. С. Макаренка, Київська муніципальна академія естрадного та циркового мистецтва тощо. Наталія Комлик представляла наш університет, і виконувала пісню Океан Ельзи " І я на небі".viber image 2019 10 06 13 45 29 b11f9

Практичне заняття у туристів

Гастро Паб Wine&Meat, що знаходиться за адресою м. Суми, вул. Роменська 116, – це заклад із вишуканим і великим меню (включаючи екзотичні види мʼяса, оригінальну подачу, кілька видів гарніру і т. д.). Саме тут є можливість покуштувати вишукані страви з м’яса, зокрема, стейки із хоспера, приготовані із мармурної яловичини, запиваючи їх освіжаючими напоями. Минулого тижня. студенти 919 групи (спеціальність «Туризм») Навчально-наукового інституту фізичної культури разом зі ст. викладачем, к. н з фв. і с. Максименко Л. М. мали можливість провести практичне заняття оглядового характеру із предмету «Вступ до фаху» (розділ «Заклади харчування») у Гастро Пабі Wine&Meat, що спеціалізується на елітному приготуванні м’ясних страв, а інтер’єр гармонічно доповнює тематичну атмосферу. До уваги студентів було представлено шеф-поваром цікаву міні-лекцію щодо критеріїв вибору м’яса і технологію приготування страв. Досить цікавою була розповідь і про асортимент напоїв та особливості підбору посуду. Висловлюємо щиру вдячність адміністрації та всьому персоналу, який працював у цей день на зміні.

IMG 20191017 111656 1 53fab

Хід практичного заняття

У жовтні, студенти 919 групи (спеціальність «Туризм») Навчально-наукового інституту фізичної культури разом зі ст. викладачем, к. н з фв. і с.Максименко Л. М. мали можливість провести практичне заняття оглядового характеру із предмету «Вступ до фаху» (розділ «Готельно-ресторанний сервіс») на базі готельно-ресторанного комплексу «Здибанка», що розташований в м. Суми на березі р. Псел поруч із пляжем. У готелі нам показали комфортабельні номери євростандарту, а також ресторан європейської і української кухні, кафе-піцерію на першому поверсі (справжня італійська піца з дровʼяної печі) та великий вибір кондитерських виробів.
Висловлюємо щиру подяку адміністрації та всьому персоналу, який працював у цей день на зміні.

IMG 20190920 114813 badf0

 

Участь у науково-практичній конференції

4-5 жовтня 2019 року Національий університет фізичного виховання і спорту України приймав гостей І Міжнародної науково-практичної конференції Ерготерапія: нова професія для сучасної системи реабілітації в Україні", яку відвідали доценти кафедри здоровя, фізичної терапії, реабілітації та ерготерапії Олександр Миколайович Звіряка, Яна Миколаївна Копитіна та старший викладач кафедри Ольга Володимирівна Лянна. Робота конференції відбувалась у секціях "Неврологія", "Педіатрія", "Освіта та розвиток професії", "Міждисциплінарна співпраця", "Різні сфери практики ерготерапевта", у яких було задіяно близько 350 фахівців даної галузі. Доповідачі із США, Великої Британії, Румунії, Росії, Філіпін на України зробили програму насиченою та корисною.

izobrazhenie viber 2019 10 05 16 54 56 b9970